חיפוש בקטלוג
אודות

קמע? ווט ד'ה הל?
צריך שיהיה שם לעסק. קמע זה שם. קמע אלו גם ראשי התיבות של קבוצת מוזיקה עצמאית שזה מה שאנחנו מנסים להיות.
מוזיקה עצמאית? ווט ד'ה הל?
בימים שבהם אינדי נהיה ז'אנר שאנשים אוהבים לאהוב (אבל לא לספר לחברים כדי שלא יגנבו להם את הבלעדיות על הגילוי), אנחנו פה בשביל לייצג את האינטרסים (בישראל, כמובן) של מי שעושה מוזיקה מחוץ לתאגידי המוזיקה הגדולים. אין כאן גבולות ז'אנריים. יש רוק ופופ, יש ג'אז ויש מוזיקה מודרנית-מינימליסטית, יש פולק אינסטרומנטלי ויש פריק-פולק ואם אין את מה שיש לכם בראש, תגידו לנו ונשתדל שיהיה.
אין גם גבולות של לייבל. יש לייבלים קטנים, יש קטנים קצת יותר גדולים, יש לייבלים של אמנים (Sonic Youth, Michael Gira, Guided By Voices, Butthole Surfers…) ויש גם כותרים בודדים של אמנים מסוימים.
מה זאת אומרת לייצג? אתם כולה מוכרים דיסקים
ותקליטים. וגם שבעה/עשרה/שנים עשר אינצ'ים (בתנאי שתזמינו במיוחד). זה באמת עיקר העבודה שלנו. אנחנו מייבאים ומפיצים לחנויות - גם לרשתות וגם לחנויות עצמאיות. רשימת החנויות שמחזיקה כותרים מהקטלוג שלנו נמצאת כאן. אם לא מצאתם מה שחיפשתם בחנות דברו אתנו.
לעניין הייצוג, אחרי לא מעט שנים בצדדים שונים של תעשיית המוזיקה (מ-2001, אם אתם רוצים להתחיל לחשב) - הקמה וניהול חנויות, הקמה וניהול מערך הפצה, עבודה עם אמנים וגם ניהול של נציגות ישראלית של אחד המייג'ורים העולמיים - אנחנו יודעים שיש מידע משמעותי רב שמצוי, בחלקו הגדול, רק אצל מי שפועל במסגרת החברות הגדולות.
מדובר במידע משמעותי שקשור לשיווק, עבודה מול המדיה וגם אפיקים נוספים שיכולים לסייע (גם אם רק בעוד צעד קטן) בדרך להתפרנסות ממוזיקה. המידע הזה נמצא אצלנו ואנחנו שמחים לסייע בהפצה שלו ובשימוש בו לטובת אותם מוזיקאים ולייבלים עצמאיים.
דוגמאות בבקשה!
בסופו של דבר, רוב ההכנסות ממוזיקה מגיעות מניהול נכון של זכויות היוצרים ואפשרות ההכנסה מהן. יש זכויות שקשורות ליוצרים (כותב, מלחין ומעבד) שמיוצגות בישראל ע"י אקו"ם. בצד אלה, יש זכויות יוצרים גם בהקלטה המקורית ('מאסטר', בפי העם). משך שנים, הזכויות האלה היו, באופן מסורתי, בבעלות חברות התקליטים. כיום, עם הפריחה העצומה של המוזיקה שנוצרת מחוץ לחברות הגדולות, גם הזכויות בהקלטה המקורית נמצאות בידי האמן היוצר (עם או בלי שותפות עם הלייבל המייצג) ולכן, הגיע הזמן לייצר הכנסה ממקורות נוספים. בין השאר:
גביית תמלוגי פדרציה
כשם שהגופים המשדרים (רדיו וטלוויזיה) משלמים לאקו"ם, כשם שעסקים שמשמיעים מוזיקה משלמים לאקו"ם - כך אותם גופים משלמים גם לפדרציה (עבור זכויות שידור וביצוע פומבי). יש לא מעט הכנסות שנובעות מהאפיק הזה.
קמע היא חברה מלאה ב״פדרציה הישראלית לתקליטים וקלטות״, ויכולה לעזור לכם לגבות את התמלוגים שלכם. אם אתם מוזיקאים/בעלי מאסטר שלא רואים תמלוגים מכאן, דברו איתנו.
פרטים נוספים.
סינכרוניזציה - אחרי שהעמדנו מילה באורך של משפט, אפשר להבהיר שהכוונה היא לשילוב של מוזיקה במסגרת סרטים, סדרות, פרסומות וכו'. התמלוגים שמשולמים באפיק הזה גבוהים באופן יחסי. אם אתם מוכנים לתמחור נמוך יותר מאשר החברות הגדולות, עשוי להיות לכם יתרון בתחרות על פלח השוק המתגמל אך המוגבל הזה.
אתם באמת מאמינים שיש עתיד למוצר הפיזי?
אנחנו באמת מאמינים שיש הווה למוצר הפיזי. לא נלאה בסטטיסטיקות שמראות איך למרות המיתון/דעיכה/משבר/צניחה בשוק המוזיקה העולמית יוצאים מדי שנה לאור יותר כותרים מאשר בשנה שקדמה לה (בעותקים פיזיים), אבל זה בהחלט המצב.
נכון, בשנים שבהן אדל שותקת ואיימי ויינהאוס חיה רואים ירידות בנתוני המכירה פר-כותר (בעיקר באלבומי פופ). למרות זאת, יש עליה מתמדת במכירות של מה שקוראים 'אינדי'. ההיצע גדול יותר והוא לא מוגבל במסננים של החברות הגדולות ולכן (גם כיון שקהל היעד הוא צרכני המוזיקה ולאו דוקא צרכני הלהיטים), סך המכירות בעולם העצמאי מצוי בעליה.
אז אחרי שלא הלאינו בסטטיסטיקות אנחנו יכולים להעיד שאנחנו ומיטב חברינו ומכרינו עוד קונים דיסקים (ותקליטים). שבסך הכל, צרכני המוזיקה ה'כבדים' עדין נהנים מחוויית יתר מלהחזיק מוצר מקורי עם חוברת מושקעת ועם ידיעה שתמלוגים (גם אם מינימליים) מועברים ליוצרים ולבעלי הזכויות מעצם ההנאה (או הסבל - יש מקום גם לייסורים של דיויד יוג'ין אדוארדס או קארנט 93) מהמוזיקה שלהם.
אנחנו יודעים שיש אינטרנט, אנחנו שמחים שיש אינטרנט, אנחנו לא שוכרים מניין אנשים כדי לעשות 'פולסא דנורא' מדי בוקר על אתרי שיתוף ויוצריהם. אנחנו שמחים על האפשרות להאזין, ולהוריד מוזיקה חדשה. אנחנו יודעים שעם עושר ההיצע המוזיקלי היום האינטרנט הוא הכלי המרכזי לחשיפה למוזיקה שמיוצגת ע"י קמע ובכלל, האפשרות לגלות מוזיקה חדשה עלתה לאין שיעור בזכות כל פורעי הרשת (ומשתפי הפעולה הברוכים שלהם).
באיזה שהוא מקום זה כל העניין, להיחשף למוזיקה מרגשת/נוגעת שמפעילה את הדבר הנכון כשמקשיבים לה.
על כל אלה, עומדת האפשרות לשלם על מוזיקה שגיליתם/הורדתם/אהבתם ומסתבר שהיא הולכת להישאר אתכם לתקופה הקרובה. על זה אנחנו שמחים במיוחד.
לא השתכנעתם? זה מה שיש לגיאחה להגיד בנושא - לו אתם כבר מקשיבים, אם לא אז קוראים ואם לא - כדאי שתתחילו.
יש סיכוי שלא מצאתי באתר את האלבום החדש/הקודם/הקלאסי של...?
סיכוי גבוה. כן, יש עשרות לייבלים שעובדים אתנו וכולם ממשיכים להוציא אלבומים חדשים לאור כל הזמן. אנחנו משתדלים לעדכן קרוב ככל האפשר לזמן אמת, אבל מחמיצים הרבה מאד.
הי, אבל אי אפשר לקנות באתר...
הערה נאה. אנחנו מאמינים, באמת ובתמים, שקניה בחנות תקליטים היא חוויה שכדאי לשמר. כל כך מאמינים בזה עד שאנחנו מוכנים לוותר על נתח רווחים ישיר כדי שאתם תזכו לחוויה של קניה כשאתם מוקפים במוזיקה ו(אנשאללה)במוכרים שיעשירו את עולמכם בהמלצות על מוזיקה שיכולה לזרום לכם בוורידים בהמשך הדרך.
אחרי שנים רבות בצדדים השונים של הדלפק, הניסיון שלנו די מובהק.
ואף על פי כן, המחויבות הראשונה שלנו היא לכך שתוכלו לרכוש באופן מהיר ונוח את המוזיקה שנוגעת בכם, תהא הסיבה אשר תהא. אם אתם לא מוצאים את האלבום בחנות המועדפת עליכם - בקשו מהמוכרים להזמין מאתנו. אם זה לא עובד, דברו אתנו ונפתור את העניין, ביי הוק או ביי קרוק.
אז איך אפשר לדעת אם יש מלאי או האם ניתן להזמין?
פשוט ליצור אתנו קשר. התשובה המלאה תגיע מהר מאד. מתחייבים.
ומה עם מוזיקה ישראלית?
טוב, תודה לאל. כרגע, במוקד העבודה שלנו עומד ביסוס תשתית של ייצוג והפצה של אמנים ולייבלים בינלאומיים בישראל.
יכול להיות (ואפילו סביר) שבעתיד נעשה את אותו הדבר גם עם אמנים ולייבלים ישראליים. שלב הביניים הוא להיות בסביבה של יהוא ירון (שווה למרוט שערות בציפייה לחומרים חדשים שלו, אם הדי. אן. איי שלכם לא משופע בשערות אפשר לכסוס ציפורניים– בינתיים, רוצו להופעות שלו) וגם של קטב מרירי (האלבומים שלהם הם בין החומרים הכי טובים שלא שמעתם בשנים האחרונות. אם כן שמעתם, אתם יודעים על מה אנחנו מדברים). במקומות נקודתיים, יש בסביבה גם חברים אחרים שיצרו אלבום שדיבר אלינו באופן מיוחד והתאים לדרך העבודה שלנו, כמו יוסי בבליקי והקליק.
אם אתם בעלי מאסטר וצריכים סיוע בגביה מזכויות שידור, אפשר לקדם את זה כבר עכשיו.
ובכלל, בכל ענין שהוא, אפשר ליצור קשר, אולי יהיה מועיל.